Samlevende

Når man køber ejerbolig eller andelsbolig sammen, og man ikke er gift, er det væsentligt, at man forholder sig til det samejeforhold, som helt automatisk opstår omkring ejendommen.

Der er forskellige aftaler, man kan indgå, som gør det nemmere, hvis man senere ikke længere skal eje ejendommen sammen.

Vi anbefaler , at samlevende laver samejeoverenskomst, som angiver hvem, der ejer hvad, hvordan udgifterne i samlivet skal fordeles, samt hvordan alt skal deles ved en eventuel senere samlivsophævelse.

For samlevende er det væsentligt at udarbejde et testamente. Der er mange, som tror, at man arver hinanden som samlevende. Det gør man ikke – med mindre man har udfærdiget et testamente.

For samlevende som ejer fast ejendom, er det nødvendigt med et testamente, hvis man ønsker, at sikre den af parterne, der lever længst, bedst muligt. Som samlevende har man mulighed for at oprette et udvidet samlevertestamente. Med et udvidet samlevertestamente kan man sikre sin samlever i forhold til andre livsarvinger.