• Boligkøb-finansiering

Finansieringen af dit boligkøb

Finansiering af boligkøb

Ejerbolig

Realkreditlån – op til 80 procent

Du har som køber mulighed for at belåne op til 80 procent af boligens værdi med et realkreditlån. Hvis det drejer sig om køb af et fritidshus, kan du dog alene låne op til 60 procent af boligens værdi på denne måde.
Realkreditinstituttet får samtidig pant i din bolig som sikkerhed for lånet.
Der er mange forskellige typer realkreditlån. Du kan typisk vælge mellem et fastforrentet lån eller et variabelt rentetilpasningslån. Herudover skal du som boligkøber tage stilling til, om du vil have et realkreditlån med afdragsfri perioder, og hvor hurtigt lånet skal afvikles. Låneperioden kan strække sig fra 10 til 30 år alt afhængig af, hvad du bliver enig med din bank om, og hvad din økonomi i sidste ende tillader.
Du skal som køber være opmærksom på, at der udover renter og afdrag betales biddragssats til realkreditinstituttet. Denne kan variere fra realkreditinstitut til realkreditinstitut.

Banklån – op til 15 procent

Banken yder lån op til 15 procent af boligens værdi.
Banken får samtidig pant i din bolig som sikkerhed for lånet. Renten på et banklån er højere end på et realkreditlån. Du skal derfor som køber sørge for at få afviklet banklånet hurtigere end realkreditlånet.
Renten på banklånet er varierer fra bank til bank. Vi anbefaler derfor, at du kontakter flere banker med henblik på at opnå den billigste rente på netop dit banklån. Der er med andre ord mange penge at spare.

Udbetaling – mindst 5 procent

Banken stiller som krav, at du som køber selv udbetaler 5 procent af købesummen ved køb af ejerbolig. Ved køb af fritidshuse stiller banken typisk krav om en egenbetaling på 15 procent. Det kan være en fordel at lægge en større udbetaling, hvis du har mulighed for det. Så kan du nøjes med et mindre realkreditlån – og måske helt undgå det dyre banklån.